Att läsa med Rory Gilmore som inspiration

Mitt bokläsande går i perioder. Ibland slukar jag böcker och ibland står det helt stilla och jag rör inte en bok på en månad. För bara några dagar sedan gick jag in i en bokslukande period igen. Den senaste månaden började jag titta på Gilmore Girls från början och tack vare Rory som ofta ses läsande eller bärandes på böcker, fick jag ett sug efter att läsa fler böcker skrivna av de stora författarna.

Nu har jag värmt upp med ett par korta böcker. Fjodor Dostojevskijs Den blida (Krotkaja) och Oscar Wildes The importance of being Earnest. I dag påbörjade jag Anne på Grönkulla som jag av någon anledning aldrig tidigare läst. Vilken bok det blir sen återstår att se, men jag känner på mig att jag snart är redo för de tyngre böckerna.

Vilka klassiker har du läst och vilka får jag absolut inte missa?

img_3662

Här är förresten en lista på alla böcker Rory Gilmore ses läsa i serien. Ingen av böckerna jag nämnde är med på listan, men kanske följande bok är en av de 339 Rory läst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *