El dieciocho

I dag är det Chiles nationaldag och det här är en viktig högtid som firas i flera dagar: festligheter, familj och vänner, god mat, nationaldansen cueca, rodeo. År 1810 togs de första stegen mot självständighet från Spanien, men det dröjde nästan 8 år till innan Chile var helt självständigt. Det är ändå el dieciocho, den 18 september, som firas som självständighetsdag.

img_0017

Själv har jag aldrig varit i Chile under den här högtiden, men igår var vi inbjudna att fira tillsammans med de andra chilenarna som bor i samma stad. Vi fick äta massor med god mat – empanadas, bröd med pebre, pastel de choclo, pie de limón, tårta med manjar – och för en kväll kändes det som att vi var tillbaka i Chile.

img_0046

Empanadas, med maletköttfyllning – jag  ä l s k a r  empanadas. Det här ligger definitivt på listan av rätter jag behöver lära mig att tillaga.

img_0030

img_0114

En trevlig dag med bra människor. Det är en rikedom att också här kunna samlas med chilenare. Jag njuter av att höra dem prata på sin rappa chilenska och jag är glad att de har varandra, att de ibland kan få känna sig riktigt hemma omgivna av landsmän, chilensk mat och musik.

img_0036

Tack och feliz dieciocho!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *