Gravidresetips efterlyses!

Ibland önskar jag att jag hade lite mer energi att lägga ner på bloggandet. Just nu är mina kraftresurser ändå begränsade (somnar lätt klockan 21-22 en lördagkväll till exempel, long gone är dagarna då man kunde vaka hela natten) och jag försöker fördela dem på det viktigaste. Och då känner jag mig ändå nästan som en ny människa sen i höstas eller i början på vintern nu då andra trimesterns energi kickat in! Det kanske inte bara är en myt när allt kommer omkring, det där med orken som återvänder i andra trimestern?!

El Chileno och jag har länge velat resa någonstans på tumanhand, men det har inte riktigt lyckats av olika orsaker. Vi har redan ett tag kikat på biljetter för våren, för att hinna åka bort några dagar förrän Hoppetossan anländer. Trots att vi har rest en hel del tillsammans har vi bara gjort totalt två resor på två, och jag har redan länge önskat mig att bara han och jag kunde resa någonstans.

nksdknlxvri-ludwig-thalheimer
Bild från Unsplash.com

Efter att ha hållit utkik, räknat, budgeterat, dubbelkollat datum och redan gett upp lyckades vi i går nappa biljetter till Rom. Vi var öppna att åka vart som helst, men egentligen har båda två redan länge velat besöka just Italiens huvudstad. Jag har tillbringat en dag i Milano som 16-åring, men det är allt jag sett av Italien och el Chileno har aldrig besökt landet.

I dag känner jag mig därför euforisk. För något år sedan hade jag helt tappat min wanderlust och ville bara ha stabilitet i vardagen. Nu då vi äntligen bor på ett ställe där vi kommer att stanna ett gott tag framöver, har en lägenhet och en vardag vi trivs rätt bra med, har mitt hjärta börjat längta lite grann igen.

owdcctpayd8-jan-tielens
Bild från Unsplash.com

God mat, vackra byggnader och promenader – det är det enda jag förväntar mig av resan. Gärna skulle jag besöka Vatikanen och alla sevärdheter, men eftersom jag kommer att vara i tredje trimestern har jag inte alltför höga förväntningar på det vi (läs: jag) kommer att orka med.

Att resa som gravid var något jag först var lite tveksam till. Kollade med flygbolaget att jag säkert kan resa vid den tidpunkten av graviditeten och det var inga problem. Lite spännande är det förstås, eftersom jag inte alls vet hur jag kommer att känna mig då och hur stor jag kommer att vara. Jag väljer att tro att allt kommer att gå bra och orkar inte oroa mig i onödan. I stället har jag de här fem dagarna i maj att se framemot hela våren!

cn_bqg5trcg-vincent-versluis
Bild från Unsplash.com

Nu till era tips! Här finns säkert flera Rom-besökare. Berätta var någonstans vi ska boka boende? Hur är det att bo lite utanför centrum och åka kollektivtrafik? Priser? Eller lönar det sig att bo med gångavstånd till alla sevärdheter? Berätta också vad och var man ska äta. Jag behöver också gravidresetips, minsta detalj tar jag emot med tacksamhet! Grazie di cuore!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *