Ett nödvändigt gott

För en dryg månad sedan kändes matlagning som ett nödvändigt ont. Själva maten och ätandet har jag länge njutit av, men det är fixandet och fejandet som varit ett arbetsamt och tråkigt steg för att komma till det roliga. Jag vet inte om det är faktumet att jag varit hemma i några månader nu och inte har någonstans jag måste gå varje dag eller om det är min önskan att leva ett sundare liv som är den bakomliggande orsaken, men för några veckor sedan började jag gradvis längta efter att dona i köket. Hemma hos oss hade vi precis beslutat för att ändra på våra matvanor och lämna raffinerat socker och gluten så gott det går till vardags, vilket krävde lite mer planering och googlande av inspiration till nya maträtter. Allt blir roligare när man gör det tillsammans som ett projekt och jag började så göra el Chileno sällskap i köket.

Det har gått rätt långsamt, ett nytt recept i taget, men varje dag längtar jag efter en stund då jag får arbeta ostört bland kastruller och slevar. Den som känner mig sedan länge förstår kanske att det här är ett litet mirakel. Från att ha varit en som undviker köket till att bli en som får så mycket GLÄDJE av att prova på nya recept är en lång väg. Det nödvändiga ontet har blivit ett nödvändigt gott. Så småningom håller jag på att bygga upp en ny repertoar av vardagskost. Eller nu luras jag lite grann, jag håller på att bygga upp en repertoar av desserter och sötsaker som inte innehåller vete eller raffinerat socker. Så småningom ska vi väl komma till den riktiga maten också. First things first!

Det allra bästa jag vet just nu är att bläddra på Pinterest, hitta nya matbloggar och mat-instagrammare i jakt på goda recept. Enkelt och gott ska det vara. Och absolut inget vitt socker eller vitt mjöl. Kan inte ni vara så snälla och dela med er av era bästa tips? Recept, bloggar, Pinterest-boards, Youtube-videor eller dylikt?

2 thoughts on “Ett nödvändigt gott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *