Tio veckor kvar!

I dag vaknade jag upp med julfeelis. Kollade snabbt kalendern och insåg att det är exakt tio veckor kvar till årets höjdpunkt!

De senaste åren har jag oftast firat jul utomlands och den finska julen hemma i skogen med hela familjen samlad känns därför lite extra ljuvlig (julvlig – hehe) i år. Senaste jul hemma var år 2015 och innan det år 2011! Däremellan har det firats jul i Sydafrika och i Chile. De har varit fina på sina sätt, men det behöver knappast förklaras att jularna i värmen inte har samma förutsättningar till mys som den mörka skogen här i norr! Förra året firade vi med hela chilenska familjen. Jag var gravid i första trimestern och mådde riktigt illa hela vår vistelse där.

Jul hos svärisarna i Chile 2016

Bland oss barn plus ingifta brukar vi lotta ut en hemlig vän man ska köpa julklapp till. Det fixade vi för någon vecka sedan, så nu är det bara att börja sätta igång med klapparna. Jag är inte en mästare på inpaketering och pyssel – men i år ser jag däremot framemot att testa olika Pinterest-idéer i köket! Kan knappt vänta tills det blir december, men håller mig till att Pinteresta och lyssna på julmusik i dag.

När brukar ni börja med julfix? Och vad är er bästa julmusik? Förlåt ni som hatar tidiga julfirare, men ni måste förstå att för en som oftast gör det mesta i sista minuten är det här en härlig sak – att orka börja förbereda i tid!

Posted in Jul

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *