Minimalistisk packning + bebis?

I dag vaknade vi upp till ett vinterland. Men hu så mörkt det var klockan åtta, tyckte både jag och Viking, och somnade om och steg upp först vid elva. Nu lite senare sitter jag här med dagens andra kaffe och ska ta itu med dagens schema som är packning. Ja och hårfix för min del –  jag har inte färgat eller klippt mitt hår sen förra september eller oktober, så det börjar vara dags!

Det här känns som samma text jag skriver om och om igen, åtminstone i mitt huvud och åtminstone i samtal med nära och kära. Jag vill nämligen bli minimalist. Min resa har pågått i 6 år och jag är inte på långt när framme eller ens nära den punkt jag önskar vara.

Resor och packningen inför dem är ett utmärkt tillfälle att gnugga minimalismknölen. Förra året reste jag flera gånger med bara handbagage och det gick hur utmärkt som helst. Som mest en månad i Spanien och Grekland – inga problem! Jag hade till och med några plagg jag inte använde en endaste gång. Sen ska jag också erkänna att jag köpte några nya plagg under resans gång, men poängen i min berättelse kvarstår. Handbagage räcker långt!

Hursomhelst, nu har vindarna plötsligt vänt, för nu ska jag packa inte bara för mig själv, utan också för en bebis! En bebis som ibland kissar slash spyr slash svettar ner flera plagg om dagen. Hur många plagg behöver en bebis på tre veckor? Med möjlighet till tvättmaskin varje dag. Om dagstemperaturen når en bit över trettiostrecket som mest och kan sjunka under tiostrecket om kvällarna, hur många varmare plagg och hur många kortärmade plagg ska man då ta med?

Släng också in resan dit och resan tillbaka till ett eventuellt kallt och snöigt Finland i ekvationen. Ta i beaktande att där vi startar resan ska man själv gå fram till flygplanet från flygfältet och stå och vänta på att människor tar sig in i planet. Det i kombination med vind och minusgrader är inte roligt, nimimerkillä vi som var med i januari 2017. Och i januari 2016. Sen är det ju också en sådan liten detalj att bebisen troligen kommer växa ur storlek 62 under resans gång eller precis efter den, så eventuellt krävs några plagg i storlek 68 och så vill man ju verkligen använda alla favoriter så länge han ännu ryms i dem.

IMG_6064

Idealt vill jag packa minimalistiskt för mig och bebisen. För det är så skönt att resa med lätt bagage, att ha några outfits att återanvända eller kombinera på några olika sätt och så är det lätt att hitta alla ens grejer när man ska packa för hemfärden igen. Och jag vet att det helt säkert är möjligt att ha med minimalt med bebistillbehör, men frågan är om jag orkar gnugga mina minimalismknölar så mycket eller om jag bara ger efter och packar ned extra allt. Vi blir dessutom ofta hemskickade med allehanda presenter och så brukar vi vilja köpa hem några flaskor vin, så jag tror vi ändå får ta till de stora kappsäckarna. Så att, kanske inte superminimalistiskt denna gång.

Hur tänker ni kring resor och minimalistisk packning? Har ni rest med en bebis, några fina tips eller saker att ta i beaktande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *